Wifi versterker

Wifi repeater

Door middel van wifi kun je draadloos verbinding met internet krijgen met bijvoorbeeld je laptop of je smartphone. Een wifi versterker is een apparaat dat het bereik van een wifi netwerk vergroot. Een wifi versterker wordt ook wel eens een wifi extender of repeater genoemd.

Dit komt omdat een wifi versterker het signaal van een draadloze wifi modem of router oppikt en dit nogmaals uitzendt. Het is dus een soort van tweede wifi zender dat voor een groter draadloos bereik zorgt.

wifi repeater

Soorten

Er zijn verschillende soorten wifi versterkers op de markt. Sommigen versterken alleen het wifi signaal, anderen versterken bijvoorbeeld ook het signaal van een FM radio. De snelheid waarmee ze dit doen, is vaak 150 Mbps of 300 Mbps. Mbps betekent Megabit per seconde en geeft de snelheid aan van de gegevensoverdracht. Hoe hoger, hoe beter dus.

Universeel

Een wifi versterker hoeft niet altijd van hetzelfde merk te zijn als de router of modem. Er zijn ook wifi versterkers die universeel zijn en dus in combinatie met andere merken kunnen werken.

Stopcontactmodel

Soms is een wifi versterker een stopcontactmodel. Deze versterkers kunnen gemakkelijk direct in een stopcontact geplugd worden. Op deze manier komt er heel eenvoudig extra draadloze dekking.